Sirkkeen mapattu otsikko

Ikäätyminen

4 vuotta - 26.07.2007
5 vuotta - 26.03.2008
6 vuotta - 26.07.2008
7 vuotta - 26.03.2009
8 vuotta - 26.07.2009
9 vuotta - 26.10.2009
10 vuotta - 26.01.2010
11 vuotta - 26.04.2010
12 vuotta - 26.07.2010
13 vuotta - 26.10.2010
14 vuotta - 26.01.2011
15 vuotta - 26.04.2011
16 vuotta - 26.07.2011
17 vuotta - 26.10.2011
18 vuotta - 26.01.2012 jne..

- Päiväkirja

Brianach   ERJ-III    † kuollut 15.07.2012

Brianach tutummin "Niia", VH04-031-9102
Ruunikko suomalainen puoliveritamma, säkäkorkeudeltaan 165cm
Syntynyt 26. heinäkuuta vuonna 2007 Suomessa, tällä hetkellä 19-vuotias
Kasvattanut Tessa J., ex-omistaja Hawering, omistaja Laura R., VRL-00169 / Sirke

Koulutasoltaan ko. He A, re. 150cm, me. 130cm, irto 160cm
Este/kenttäpainotteinen

Täysveriprosentti 71,5 %

III-palkinto (80,75 p.) esteratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 25.05.2012

Niia kuoli varsonnan jälkeisiin komplikaatioihin 15. heinäkuuta 2012 yhdessä varsakarsinoista.
Upeaa tammaa jäivät kaipaamaan koko tallinväki ja monet muut ystävät.

pikkukuva    pikkukuva

Vanha puinen tummanruskea seinäkello lyö tallin valkoisella karkealla tiiliseinällä seitsemän valon tulviessa sisään pienistä ikkunoista. Tallin hevoset alkavat heräilemään yöuniltaan, mutta kaunis tumma tamma päättää lepuutella unihiekkaisia silmiään vielä hetken aikaa. Vanhat puiset tallin ovat aukenevat, jolloin auringonsäteiden varjot alkavat tanssahtelemaan tallin peräseinämällä. Kesäinen tuoksu leviää tallikäytävään, ja vähitellen sievä suomalainen puoliveritamma Brianach alkaa ummistella silmiään. Hiljalleen kauniit syvänruskeat silmät aukeavat, ja hyvin levännyt tamma hörähtää pirteästi vierustovereilleen toivottaakseen hyvää huomenta. Oikean puoleisessa karsinassa oleva punarautias arabialainen täysveritamma Khayriyah Atifa al Rayad nostaa päänsä ja vastaa ystävällisesti ystävättärensä tervehdykseen. Seuraavaksi vasemman puoleisen karsinan pieni tummanruunikko ponitamma Rousseau Aneira hörähtää iloisena vastaukseksi. Pian tuoreen maukaat aamuheinät saapuvat, ja Niia siirtyy syömään päivän ensimmäistä ateriaansa tyytyväisenä. Välillä aterionti kuitenkin keskeytyy, kun ystäväkolmikko pitää pienen keskustelutuokion. Tallissa käy oikea hölinä kolmen tamman hörähdellessä ja hirnuessa toisilleen innoissaan. Pienetkin unen rippeet katoavat hetkessä hyvän aamiaisen ja juttutuokion myötä, jonka jälkeen pirteä ja iloinen Niia jää rauhallisesti odottamaan, että hänet haettaisiin tovereineen kesäiselle laitumelle kirmailemaan ja maistelemaan tuoretta maittavan vehreää kesäruohoa raikkaaseen ulkoilmaan laitumelle.

Kesätuuli tuivertaa hiljaa vehreiden puiden latvoissa, ja puut huojuvat keveästi. Korkea heinikko suhisee, kunnes alkaa kuulua kavioiden töminää, joka lähenee hiljalleen. Pikimmiten 17 päinen tammalauma kiitää ohi täyttä laukkaa nauttien täysin siemauksin kauniista kesäpäivästä. Lämpöä on liki 26 astetta, mutta kuuma kesäpäivä ei häiritse tammoja. Kesän varsat leikkivät heinikossa, ja tammat nauttivat tuoretta ruohoa. Sivummalla päälaumasta kuitenkin on pieni kolmikko, jotka riemuitsevat kauniista päivästä kolmenkimpassa. Niia sukii ystävättäriään vuorotellen innoissaan, ja välillä kolmikko pitää pienimuotoisia juttutuokioita. Iltaa kohden lämpötila hieman kuitenkin laskee, jonka jälkeen tammat alkavat kirmailemaan edestakaisin leikkien hippaa. Niia nauttii ystävättäriensä seurasta, mitä muutakaan tamma voisi toivoa kesältä kuin vehreää kesälaidunta ja ystäviä. Iltaisen leikkituokion jälkeen kolmikko siirtyi toisten tammojen luokse laiduntamaan rauhallisesti siihen asti, kun niitä tullaan noutamaan laitumelta. Pian on iltamyöhä, ja suurikokoinen tammalauma ravaa hyvillään portille, jolloin tammat asettuvat valmiiksi talutettaviksi takaisin kotoisaan talliin. Muutamina kertoina kesällä leudolla säällä tammat saavat jäädä viettämään yötä hiljaiselle ja rauhalliselle laitumelle. Tämä on oikea Niian unelma. Tamma katselee mielellään kirkkaalle tähtitaivaalle, joskus jopa neiti sattuu näkemään pienen tähdenlennon. Väsyneenä, mutta onnellisena Niia sulkee uneliaat silmänsä nukahtaen ihanaisen pehmeälle heinäpedille lämpimänä kesäiltana.

Omassa viihtyisässä karsinassaan odottaa tyynenä ja kärsivällisenä. Hetken kuluttua valon heijastamissa varjoissa näkyy liikettä, ja seinälle ilmestyy ihmishahmon vaaleanharmaa varjo. Hetkessä tallikäytävältä alkaa kaikua lähenevien askelten ääniä, ja ystävällisesti Niia menee vastaanottamaan paikalle tulijan. Silmänräpäyksessä kulman takaa ilmestyy tamman hoitaja, ja tamma hirnahtaa hyväntuulisen tervehdyksen. Tamma puhaltaa säyseänä lämpimän henkäisyn hoitajansa kasvoille ja kietoo kaulansa hoitajansa ympärille osoittaakseen rakkauttaan, kiintymystään ja huolenpitoaan. Nätisti Niia asettuu sivummalle harjattavaksi jääden odottamaan karkean harjan harjaisua. Neiti huoahtaa ja sulkee silmänsä harjauksen ajaksi, mutta harjasten koskettaessa ensikertaa sen vatsaa tamma säpsähtää. Rakkaan äitinsä Biancan tavoin Niia hieman kutiaa vatsansa alta herkästi, mutta tamma pystyy hillitsemään itsensä melko hyvin. Pienenmoinen liikuskelu edestakaisin vaikeuttaa jonkin verran harjaamista. Väärällä jalalla heränneenä kylläkin tamma saattaa yrittää potkaista muutaman kerran tai näykkäistä. Kavioiden putsaaminen ei tuota kuitenkaan ongelmia. Neiti seisoo nätisti paikoillaan ja pyrkii nostamaan sekä putsattavan jalan jo etukäteen hoitajalleen. Satulointiin siirtyessä luottavainen Niia muuttuu hieman arastelevaksi herkän vatsa-alueensa vuoksi. Tamma kuitenkin luottaa tuttuun hoitajaansa, ja antaa hoitajan pukea satulan ja kiristää satulavyön ongelmitta. Suitsimisen pariin siirryttäessä neiti käyttäytyy hyvin siivosti. Niia ottaa nätisti kuolaimet suuhunsa ja pitää päänsä paikoillaan sopivalla korkeudella. Suojia ja pinteleitä laittaessa tamma pysyy vakaasti paikoillaan. Tallin käytävällä hyörivä hälinä ei häiritse Niiaa hoitotoimenpiteiden aikana, ellei tamma sitten satu olemaan känkkäränkkätuulella. Lopuksi neiti kiittää hoitajaansa tönäisemällä pehmeällä turvallaan hellästi ja hörähtämällä hiljaisesti. Hoitotoimenpiteiden aikana Niia mielellään kuuntelee korvat hörössä hoitajan tarinointeja, mutta mieluiten tamma kuuntelee hoitajansa syvimpiä salaisuuksia, jotka varmasti tamma osaa pitää omana tietonaan. Mukavan ja levollisen hoitotuokion jälkeen neiti on jo innoissaan pyrkimässä päivän ratsastusharjoituksiin.

Kuiva hiekka pöllyää vaaleanrusehtavalla kentällä, joka on pelkkää irtonaista hiekkapölyä, kun pariin viikkoon ei ole satanut. Tummanpuhuva kaunis tamma laukkaa eteenpäinpyrkivin lennokkain askelin kentän uraa pitkin. Musta harja hulmuaa kevyessä tuulessa muiden hevosten seuratessa uteliaina ratsukkoa läheisistä valkoisin tolpin ja laudoin aidatuista tarhoista. Hevoset hörähtelevät ystävällisesti tammalle, mutta Niia keskittyy suoritukseensa kiinnittämättä huomiota mihinkään muuhun. Silmänräpäyksessä elegantti tamma kääntyy ratsastajansa pienieleisistä avuista kohti läheistä okseria. Niia valmistautuu määrätietoisesti ponnistusta varten esteen lähetessä. Pian tamma jo ponnistaa vaivattomasti ylös ilmaan ja hyppää hyvällä ilmavaralla 100 senttimetrin korkuisen okserin. Ensimmäisen esteen jälkeen Niia alkaa innostua oikein kunnolla ja neiti kiitää pääsuorana kohti seuraavaa ristiestettä. Ratsastaja pidättelee tammaa, jotta se ei kuumenisi liikaa. Seuraavaa esteen lähestyessä Niia puhkuu energiaa ja rohkeutta. Tamma ponnistaa vahvoilla takajaloillaan ja liitää tuulen tuivertaessa helposti esteen ylitse. Ratsastaja ohjaa selväpäisen ja itsenäisen ratsunsa kohti sarjaa. Niia porhaltaa eteenpäin tarmokkaasti. Hetkessä tamma jo saapuukin ensimmäisen esteen kohdalle ja ponnistaa iltaan. Tuuli hivelee tamman ja ratsastajan kasvoja hetken ajan, mutta pien kuuluu tömähdys, kun parivaljakko laskeutuu ongelmattomasti maahan. Tuulispäinen Niia suuntaa laukkaa kiihtyneenä kohti seuraavaa estettä. Pian ratsukko onkin taas ilmassa ja laskeutuminen onnistuu hyvin. Kolmannen esteen tamma hyppää näyttävällä ilmavaralla esteen korkeuden ollessa liki 110 senttimetriä. Sarjan jälkeen ratsastaja rauhoittelee ratsuaan pölyn peittämällä kentällä. Niian sirot jalat astelevat kevennetyssä ravissa tahdikkain askelin edemmäs. Hiki valuu tamman tummaa kaulaa pitkin ja suunpielet vaahtoavat valkoista vaahtoa. Ratsastaja verryttelee hengästyneen ratsunsa kanssa vielä hetken. Vähitellen Niian hengitys tasaantuu. Tamman sielukkaista silmistä loistaa intohimo ja rohkeus. Ratsastaja siirtää ratsunsa käyntiin, ja parivaljakko kiertää vielä muutaman kierroksen kentän ympäri. Linnut livertävät iloisina, ja aurinko alkaa laskea takamaille, kun tamma pysähtyy paikoilleen. Väsynyt Niia hörähtää vaisusti, kun ratsastaja taputtaa sievää ja uupunutta tammaansa sen hikiselle kaulalle. Tovin kuluttua tamma lähtee levollisesti seuraamaan askel askeleelta ratsastajaansa tallia kohti tallipihan lävitse auringon viimeisten valonsäteiden valaistessa sitä vielä hetken aikaa.

Ilta-aurinko laskeutuu aavan havumetsän, taakse ja taivas maalautuu punertavan oranssiksi. Rauhallinen ruunikko tamma käyskentelee karsinassaan ja syö rauhallisena iltaheiniään. Päivä on ollut työntäyteinen, ja illan saavuttua Niia on päässyt rauhoittumaan kotikarsinaansa. Tamma tervehtii kaikkia talliin saapuvia lempeällä hörähdyksellä. Ihmisjoukon hyöriessä käytävillä neiti työntää päänsä ulos karsinastaan saadakseen muutamia huomionosoituksia tai makupaloja ihmisten viilettäessä sen karsinan ohitse. Vähitellen talli kuitenkin hiljenee, ja väki vähenee. Yksi valo kerrallaan sammutetaan ja tallissa pimenee. Ulkona pimenee, ja hevoset valmistautuvat yöpuulle. Yön saavuttua kirkas kuu nousee tähtitaivaalle. Tamma vilkaisee pienestä ikkunastaan tähtien täyttämälle taivaalle, jonka jälkeen sulkee syvät tummanruskeat silmänsä ja vaipuu hiljalleen unten maille.

Sukutaulu ja -selvitys

I. KWB Giacomo fwb
trn, 164cm, †
Ii. Carvine Kite fwb
tprn, 166cm, esiKTK, ERJ-II, YLA1, †
Iii. VIR MVA Ch. R.M. Final Destination fwb
trn, 165cm, KTK-I
Iie. Nectar´s Caramba fwb
prt, 166cm, †
Ie. KWB Gina fwb
mrn, 160cm, KTK-II, ERJ-III, †
Iei. Ch. Metronome M fwb
tprn, 167cm, KTK-II, ERJ-I, †
Iee. Seemeshakeit xx
trn, 168cm, esiKTK, ERJ-III, †
E. Bianca ESC xx
prn, 167cm
Ei. Quiero's Feeling Blue xx
tprn, 167cm, †
Eii. AM Hercule Poirot xx
prn, 165cm, †
Eie. Kimolan Speedy Flurry xx
prt, 160cm, †
Ee. Los Mad Bombers xx
trn, 174,1cm, †
Eei. Greymask's Darth Vader xx
m, 173cm, †
Eee. TPT Marzoilnette xx
prn, 167cm, †

Laajennettu 5-polvinen sukutaulu

Ylväs suomalainen puoliveriori KWB Giacomo syntyi koleana talvipäivänä 2. helmikuuta vuonna 2007 kauniin huolehtivaisen emänsä rinnalle. Odotettu kookas orivarsa oli tallin keskipisteenä vielä useita viikkoja syntymänsä jälkeen. Aika liisi kuin siivillä, ja pian kesän koitettua hyväliikkeinen nuoripoika esittelikin jo nopeuttaan juoksennellen kuin huimapää vehreällä laitumella. Pian vieroituksen ajan koitettua pikkupoika muuttikin Bellicoseen, jonne nuorikko oli teetetty tarkoituksella tilausvarsana. Irtohypytyksen parissa taitojaan esiteltyään ja kunnollisen koulimisen jälkeen herkkäluontoinen Jaki olikin valmis suuntaamaan kohti kilparatoja. Pian nuori oripoika jo kahmikin sijoituksia sijoituksien perään 60-70 senttimetrin esteradoilla, mutta koulutaitonsa miehenalku olikin jo ehtinyt näyttämään sulavan liitävien liikkeidensä kanssa kouluradoilla sijoittuen jopa KRJ-Cupissa seitsemännelle sijalle Helppo C -luokassa ollessaan vain kolmivuotias. Iän karttuessa Del suuntasi lupaavan oriinsa kanssa suurempiin luokkiin. Pian näyttävä parivaljakko hurmasikin estekilpailuissa ympäri maata kuin ulkomaillakin. Tummanpuhuva komea hyväluontoinen nuorukainen hyppäsi mahtipontisen ponnistusvoimansa voimin vaivattomasti korkealle ilmaan liitäen kepeästi linnun lailla esteiden yli. Lopulta menestyksekkään kilpauran päätteeksi palveluhaluinen Jaki siirtyi täyspäiväisesti siitoskäyttöön. Upean uransa aikana kyvykäs ori ehti napata esteratsastuksen parissa yhteensä jopa 57 sijoitusta. Kilpauransa ohessa kompaktirakenteinen mieheke osallistui myös muutamaan otteeseen näyttelyjaoksen alaisiin näyttelyihin saavuttaen mm. yhden irtoSERTin. Isänsä tavoin hieman hössöttäjämäinen tarpeen tullen herrasmiesmäisesti käyttäytyvä miäs on jättänyt Niian lisäksi kolme tammajälkeläistä, joista tunnetuin lienee kuvankaunis punarautias N' Noblesse. 164 senttimetriä säältään korkea hieno kipakka- ja rohkealuontoinen Jaki vaeltelee nykyään kirmaillen vehreämmillä taivaslaitumilla vanhempiensa ja ystäviensä kanssa omistajattarensa Delin lopetettua Bellicosen ylläpitämisen vuoden 2008 helmikuun ensimmäisenä päivänä.

Bellicosen tunnetuimpiin ja menestyneimpiin oreihin lukeutunut suomalainen puoliveriori Carvine Kite oli ensimmäisen palkinnon kantakirjaoriin R.M. Final Destinationin poika. Säpsäkän ja herkän luonteen omannut tummahko ori syntyi 14. maaliskuuta vuonna 2004 vielä lumen saartamaan lämpimään Helmijärven Kartanon talliin kuvankauniin rautiaan emänsä Nectar´s Caramban hellään huomaan. Vuoden ajat vaihtuivat toisesta toiseen, ja hetkessä uhmakkaasta pienestä orivarsasta kasvoi ylvään tanakka lupaava miehenalku. Pian kyvykäs oripoika starttasikin ensikertaa esteradoilla alkaen suoraa päätä kahmimaan sijoituksia jopa parhaillaan metrin luokista. Muutaman hienon kisakauden jälkeen lahjakas nuorukainen jo kilpailikin 130-150 senttimetrin radoilla kukoistaen. Komean esteuran ohessa hyvälikeisen ja taitavan Jaron oli myös tarkoitus osallistua kilpailuihin kenttäratsastuksen saralla, mutta nämä suunnitelmat jäivät hieman toisaalle oriin siirryttyä täysipäiväisesti jalostuskäyttöön. Urallaan rohkealuontoinen ehkäpä hieman pompotteleva herra keräsi yhteensä 38 sijoitusta ja nuoruudessaan suureellinen ori saavutti myös näyttelyjaoksen alaisissa näyttelyissä irtoSERTin. Kuitenkin perimmiltään kilttiluontoinen Jaro jätti aikanaan jälkeensä 18 upeata jälkeläistä sekä astuen lisäksi kaksi tammaa. Itsensä tunnettujen suomalaisten puoliverienkirjoihin jättänyt menestyksekäs ori pääsi myös esikantakirjaa, mutta itse kantakirjaus jäi sivummalle. Myöhemmällä iällä kokenut jykevä 166 senttimetriä säältään korkea oriherra palkittiin esteratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuudessa toisella palkinnolla pistein 82 ja lopulta YLA:n tilaisuudessa huimilla 148 pisteellä ensimmäisellä palkinnolla. Ansaittujen rauhallisten eläkepäivien ohessa vanha urho astui vielä muutamia tammoja uhkuen elämää kuin vielä nuorena poikana. Vuonna 2007 huhtikuussa 26-vuotias tummanpunaruunikko herrasmies kuitenkin päätettiin päästää taivaihin antamalla pieni vaivainen nukutuspistos keväisen vehreänä päivänä.

Kuvankaunis kevytrakenteinen suomalainen puoliveritamma KWB Gina on yksi nimekkään & monivuotisen puoliverikasvattajan Kinship Warmbloodsin kasvateista. Tallin omistajan Helin saavutukset eivät jätä varmaankaan ketään jäiseksi. Kukapa ei tuntisi edesmennyttä fwb-ori FNS Matthewta, joka on yksi suurimmista ja tunnetuimmista vaikuttajista nykyisten fwb-hevosten suvuissa taikka ravipuolella vaikuttanutta maineikasta ravitalli Ninitraa. Itse palvelushaluinen mustanruunikko tamma sai kunnian jäädä koristamaan Helin tallijoukkoa jo heti synnyttyään. Sieväpäinen Gina syntyi syksyisenä lokakuun 10. päivänä vuonna 2005 kotoisaan heinillä pehmustettuun karsinaan emänsä lempeään syleilyyn. Hento pienikokoinen tammavarsa oli kuitenkin kaikkea muuta kuin haavoittuvainen. Sulava- ja hyväliikkeinen huoleton nuori neiti varttui nopeasti oppien uusia taitoja vaivatta, ja pian jo starttasikin matalissa esteluokissa tähdittäen useaan otteeseen luokkien kärkijoukkoa. Fiksuluontoinen nöyrä Gina kehittyi kehittymistään edeten kisaamaan korkeampiin luokkiin lopulta parhaillaan startaten 140 sentin korkuisilla radoilla. Esteuran ohessa elegantin modernin rakenteen omannut tamma osallistui useisiin NJ:n alaisiin näyttelyihin sijoittuen parhaimmillaan pariin otteeseen kärkiviisikkoon. Kilpauransa aikana seurallinen tummanpuhuva domina ehti sijoittua esteradoilla 55 kertaa siirtyen viettämään eläkepäiviä siitostamman nimikkeellä. Toukokuussa 2006 Gina otti osaa hevoskantakirjan kuukauden kantakirjaustilaisuuteen, jolloin neiti palkittiin hienolla toisella palkinnolla pistein 77. Ennen tilaisuutta tamma ehdittiin hyväksyä huhtikuun puolella esikantakirjaan. Elinaikanaan kuuliainen ja lempeä 160 senttiä säältään korkea tammaneiti ehti jättää jälkeen kaksi komeata hyvin esteradoilla loistanutta orijälkeläistä. Lokakuussa vuonna 2007 Gina osallistui vielä esteratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuuteen saaden kolmannen palkinnon. Viileän koleana marraskuun 20. päivänä 2008 lumoava tamma nukkui pois.

Lumoavan sievä englantilainen täysveritamma Bianca ESC syntyi aurinkoisena huhtikuun 15. päivänä vuonna 2006, kun talvi oli jo väistynyt pois lämpimän ja vaaleanvehreänä loistavien puiden kevääksi. Escanor Thoroughbredsin tallissa Yhdysvalloissa syntynyt ja varttunut nuori kaunis hieman kipakkaluontoinen tamma oli oikea itsepäinen leikkienprinsessa. Kykyjään aina leikkiensä ohella esitellyt neitokainen muuttikin jo varhain heti vieroituksen jälkeen Salla K:n omistukseen itäiseen Suomeen kauniihkon Koronjärven rantamille. Lahjakkaasta ja etevästä Beasta kouliintuikin pian kokeneen ratsastajan kouluttamana oikea esteratojen lupaus. Noin viisivuotiaana kilpailemisen aloittanut esteitä kaikkensa rakastanut rohkea hyppääjä menestyi mukavasti 70-120 senttimetrin luokissa. Joutuin kyvykäs ajoittain hieman vaativahko tamma vaihtoi omistajaa muuttaen Tessa J:n hoiviin. Vieläkin hieman varsamielinen ja leikkisä neitokainen pääsi vihdoin starttaamaan esterataluokkien vaativassa päässä kilpaillen parhaillaan jopa 160cm korkuisilla esteillä. Hetkessä kuvankauniista Beasta kuoriutui oikea kunnon ruusukehai. Tammamainen neiti kukoisti niin esteradoilla, maastoesteillä, kenttäratsastuksessa kuin kouluratsastuksessakin. Lopulta kilpaeläkkeelle jääden punaruunikko tamma siirtyi täysipainotteisesti siitoskäyttöön. Briannachin lisäksi Bea sai neljä varsaa, joista kaksi olivat Niian lisäksi suomalaisia puoliverisiä, yksi welsh part bred ja yksi tietysti englantilainen täysverinen. Kaikki 167 senttimetriä säältään korkean tamman jälkeläiset ovat loistaneet niin kilparadoilla kuin näyttelyissä jatkaen kunniakkaasti emänsä hienoa sukulinjaa. Ihastuttava tamma nukkui lopulta pois keskuudestamme kauniina elokuun 10. päivän aamuna vuonna 2011.

Ryhdikäs englantilainen täysveriori Quiero's Blue Feeling on yksi jo vuodesta 2001 ratsusukuisiin täysverisiin ja akhal-tekkeihin painottaneen Siittola Quieron kasvateista. Jo monia vuosia kestänyt Kerpan uraa uurtanut työ ja panostus monen asian saralla näkyvät yhä nykyisessä virtuaalimaailmassa voimakkaasti. Uljas lihaksikas Fiilari syntyi 24. lokakuuta 2004 kauniin syysvärikirjon keskelle Quieron yhdeksäntenä ratsusukuisena täysverivarsana. Jo nuorella iällä neitejä taidoillaan hurmaillut naistenmies pääsikin pian uuteen kotiinsa Bluebell Stablesiin muutettuaan näyttämään kyntensä itse kilparadoilla omistajattarensa Geysirin kanssa. Korkeasti ja laadukkaasti koulutettu ori menestyi kilpauransa aikana parhaiten kenttäratsastuksen saralla, mutta tummanpuhuva mieheke ihastutti myös useita ja niitti mainetta niin kouluratsastusluokissa kuin vaativilla esteradoillakin. Aikanaan parhaillaan 130 sentin luokissa hyppinyt ja Vaativa B -tasolla kevein liikkein askeltanut Fiilari osallistui myös useisiin näyttelyjaoksen alaisiin näyttelyiin saaden useaan otteeseen kunniamainintoja ja sijoittuen pariin otteeseen kärkikolmikkoon saakka. Suurellinen tummanpunaruunikko hieman kärsimättömänä, mutta kuitenkin herrasmiesmäisenä tunnettu iloluontoinen veikkonen jätti jälkeensä yhteensä neljä jälkeläistä, joista kaksi olivat oreja ja loput kaksi tammoja. Oman arvonsa tunteneen oriin kaksi jälkeläistä jatkoivat uriaan laukkojen parissa, mutta fwb-ori Aureole's Blue ja täysveritamma Bianca ESC jatkoivat isänsä tapaa ratsupuolella kilpailemista. Kilpauran jälkeen siitoskäyttöön ja eläkepäiviä viettämään siirryttyään 167 säältään korkea Fiilari ilmoitettiin myös virtuaaliseen spermapankin listoille. Hiljentyneen Bluebell Stablen mukana komea ori siirtyi bittiavaruuteen.

Tummanruunikko tähtipäinen englantilainen täysveritamma Los Mad Bombers on Catherinen ravitallin Los Croftin seitsemästä täysverikasvatista. Pääosin ratsupainotteisesta suvustaan huolimatta hyvärakenteinen tamma menestyi kilpaillessaan näyttävästi laukoissa luoden hyvän laukkauran. Statistiikaksi muodostui vuosien varrella 23: 9-4-3-3. Säältään jopa 173,1cm korkea Madde syntyi lumisena joulukuun 16. päivän aamuna vuonna 2003 valkean hentojen lumihiutaleiden leijaillessa kepeästi tanssahdellen taivaalta tuulenvireen saattelemana. Kauniin tummahkon tamman palo vauhtia kohtaan paljastui jo neidin nuorella iällä. Juostuaan menestyksekkäästi laukkaradoilla voittaen 17 800v€ kärsivällinen ja kuuliainen neitokainen starttasikin muutamaan otteeseen erittäin helpoissa koululuokissa. Itse esteiden parissa nuorella eteenpäinpyrkivällä Maddella olisi ollut hieno ura edessään, mutta siitoskäytön ohessa kilpaileminen jäi pienemmälle osalle lopulta. Kapasiteettia helposti kuumuva tamma olisi omannut helposti 140 senttimetrin esteluokkiin. Pari kertaa siro Madde ehtikin starttaamaan ERJ:n alaisissa kilpailuissa. äitimäisen luonteen omannut tammaneito saavutti ainakin kerran NJ:n alaisissa näyttelyissä yhden irtoSERTinkin. Jälkeläisiä elämänsä aikana ihastuttava laukkaratojen kuningatar ehti synnyttämään yhteensä 8 kappaletta. Nykyisin sopeutumiskykyisen Madden vaikutus näkyy muutamissa fwb- ja wpb-linjoissa, erityisesti tamman tyttären Bianca ESC:n kautta, sekä useiden laukkurien suvuissa. Lempeä ja hyväsydäminen vanharouva kuitenkin uinui pois keskuudestamme Strathblane Stablesin omistajan Pihlan lopetettua harrastuksen jokin aika sitten.

Kilpailutulokset

Villeissä esteratsastuskilpailuissa sijoituksia kärjessä 0 kpl:tta, joista voittoja 0 kpl:tta.
ERJ:n alaisissa kilpailuissa sijoituksia kärjessä 64 kpl:tta, joista voittoja 11 kpl:tta.
14.04.2008 ERJ esteratsastus, 110-120cm, tulos: 1/25 (kutsu)
16.04.2008 ERJ esteratsastus, 140cm, tulos: 3/16 (kutsu)
17.04.2008 ERJ esteratsastus, 130cm, tulos: 3/19 (kutsu)
18.04.2008 ERJ esteratsastus, 110-120cm, tulos: 2/46 (kutsu)
23.04.2008 ERJ esteratsastus, 140cm, tulos: 2/7 (kutsu)
23.04.2008 ERJ esteratsastus, 140cm, tulos: 2/7 (kutsu)
28.04.2008 ERJ esteratsastus, 90cm, tulos: 5/33 (kutsu)
01.05.2008 ERJ esteratsastus, 130cm, tulos: 2/13 (kutsu)
03.05.2008 ERJ esteratsastus, 130cm, tulos: 3/13 (kutsu)
06.05.2008 ERJ esteratsastus, 120cm, tulos: 5/29 (kutsu)
06.05.2008 ERJ esteratsastus, 120cm, tulos: 5/29 (kutsu)
07.05.2008 ERJ esteratsastus, 130cm, tulos: 2/12 (kutsu)
07.05.2008 ERJ esteratsastus, 150cm, tulos: 2/9 (kutsu)
07.05.2008 ERJ esteratsastus, 150cm, tulos: 2/9 (kutsu)
12.05.2008 ERJ esteratsastus, 130cm, tulos: 1/12 (kutsu)
12.05.2008 ERJ esteratsastus, 140cm, tulos: 3/9 (kutsu)
16.05.2008 ERJ esteratsastus, 130cm, tulos: 2/12 (kutsu)
16.05.2008 ERJ esteratsastus, 130cm, tulos: 3/12 (kutsu)
19.05.2008 ERJ esteratsastus, 140cm, tulos: 1/9 (kutsu)
19.05.2008 ERJ esteratsastus, 140cm, tulos: 2/9 (kutsu)
03.06.2008 ERJ esteratsastus, 130cm, tulos: 3/30 (kutsu)
03.06.2008 ERJ esteratsastus, 130cm, tulos: 2/30 (kutsu)
10.06.2008 ERJ esteratsastus, 130cm, tulos: 4/19 (kutsu)
10.06.2008 ERJ esteratsastus, 130cm, tulos: 3/19 (kutsu)
14.06.2008 ERJ esteratsastus, 140cm, tulos: 3/13 (kutsu)
14.06.2008 ERJ esteratsastus, 130cm, tulos: 2/16 (kutsu)
10.07.2008 ERJ esteratsastus, 130cm, tulos: 3/22 (kutsu)
10.07.2008 ERJ esteratsastus, 150cm, tulos: 1/17 (kutsu)
23.07.2008 ERJ esteratsastus, 120cm, tulos: 2/26 (kutsu)
07.08.2008 ERJ esteratsastus, 130cm, tulos: 4/24 (kutsu)
08.08.2008 ERJ esteratsastus, 150cm, tulos: 3/15 (kutsu)
10.08.2008 ERJ esteratsastus, 140cm, tulos: 2/9 (kutsu)
10.08.2008 ERJ esteratsastus, 120cm, tulos: 3/12 (kutsu)
10.08.2008 ERJ esteratsastus, 140cm, tulos: 3/9 (kutsu)
23.08.2008 ERJ esteratsastus, 120cm, tulos: 3/18 (kutsu)
23.08.2008 ERJ esteratsastus, 140cm, tulos: 3/13 (kutsu)
23.08.2008 ERJ esteratsastus, 120cm, tulos: 4/18 (kutsu)
23.08.2008 ERJ esteratsastus, 140cm, tulos: 2/13 (kutsu)
26.08.2008 ERJ esteratsastus, 140cm, tulos: 4/17 (kutsu)
26.08.2008 ERJ esteratsastus, 140cm, tulos: 4/17 (kutsu)
10.09.2008 ERJ esteratsastus, 120cm, tulos: 3/22 (kutsu)
26.09.2008 ERJ esteratsastus, 120cm, tulos: 4/31 (kutsu)
28.09.2008 ERJ esteratsastus, 120cm, tulos: 5/31 (kutsu)
28.09.2008 ERJ esteratsastus, 110cm, tulos: 5/39 (kutsu)
30.09.2008 ERJ esteratsastus, 110cm, tulos: 3/39 (kutsu)
01.10.2008 ERJ esteratsastus, 130cm, tulos: 3/28 (kutsu)
25.07.2009 ERJ esteratsastus, 100cm, tulos: 1/20 (kutsu)
26.07.2009 ERJ esteratsastus, 100cm, tulos: 3/20 (kutsu)
30.07.2009 ERJ esteratsastus, 110cm, tulos: 2/20 (kutsu)
31.07.2009 ERJ esteratsastus, 110cm, tulos: 1/20 (kutsu)
04.08.2009 ERJ esteratsastus, 110cm, tulos: 2/20 (kutsu)
06.08.2009 ERJ esteratsastus, 100cm, tulos: 1/20 (kutsu)
09.08.2009 ERJ esteratsastus, 100cm, tulos: 1/20 (kutsu)
10.08.2009 ERJ esteratsastus, 100cm, tulos: 4/20 (kutsu)
03.11.2011 ERJ esteratsastus, 140cm, tulos: 3/30 (kutsu)
18.11.2011 ERJ esteratsastus, 140cm, tulos: 4/50 (kutsu)
24.11.2011 ERJ esteratsastus, 150cm, tulos: 3/30 (kutsu)
29.11.2011 ERJ esteratsastus, 150cm, tulos: 1/30 (kutsu)
27.12.2011 ERJ esteratsastus, 150cm, tulos: 1/42 (kutsu)
28.12.2011 ERJ esteratsastus, 150cm, tulos: 2/39 (kutsu)
30.12.2011 ERJ esteratsastus, 140cm, tulos: 1/44 (kutsu)
31.12.2011 ERJ esteratsastus, 150cm, tulos: 7/49 (kutsu)
26.01.2012 ERJ esteratsastus, 140cm, tulos: 5/30 (kutsu)
01.02.2012 ERJ esteratsastus, 140cm, tulos: 4/30 (kutsu)

Villeissä kenttäratsastuskilpailuissa sijoituksia kärjessä 0 kpl:tta, joista voittoja 0 kpl:tta.
KeRJ:n alaisissa kilpailuissa sijoituksia kärjessä 42 kpl:tta, joista voittoja 16 kpl:tta.
17.04.2008 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 2/14 (kutsu)
30.04.2008 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 1/6 (kutsu)
10.06.2008 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 2/19 (kutsu)
11.07.2008 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 4/16 (kutsu)
18.12.2008 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC*, tulos: 1/12 (kutsu)
10.06.2009 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 3/15 (kutsu)
12.06.2009 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC*, tulos: 1/30 (kutsu)
16.06.2009 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 3/17 (kutsu)
21.10.2009 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 1/50 (kutsu)
05.11.2009 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC****, tulos: 1/33 (kutsu)
06.11.2009 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC****, tulos: 2/15 (kutsu)
11.11.2009 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC***, tulos: 2/17 (kutsu)
08.10.2010 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 3/43 (kutsu)
30.11.2010 KeRJ-Cup kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 1/21 (kutsu)
02.12.2010 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 6/39 (kutsu)
30.12.2010 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 1/30 (kutsu)
14.01.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 5/50 (kutsu)
15.01.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 6/50 (kutsu)
20.01.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 5/30 (kutsu)
20.01.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 4/30 (kutsu)
28.01.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 5/30 (kutsu)
29.01.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 4/30 (kutsu)
19.03.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 5/30 (kutsu)
23.03.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC*, tulos: 1/40 (kutsu)
07.04.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 1/27 (kutsu)
24.04.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 3/35 (kutsu)
27.04.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 5/35 (kutsu)
03.05.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 1/32 (kutsu)
06.05.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC*, tulos: 6/50 (kutsu)
18.05.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 3/36 (kutsu)
29.05.2011 KeRJ kenttäratsastus, Pitkä CCI/CIC**, tulos: 1/13 (kutsu)
18.06.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 3/50 (kutsu)
27.06.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 3/29 (kutsu)
28.06.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 1/29 (kutsu)
10.08.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 3/51 (kutsu)
09.09.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 2/14 (kutsu)
17.09.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 1/37 (kutsu)
08.11.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 4/24 (kutsu)
09.11.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 1/25 (kutsu)
26.11.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 3/40 (kutsu)
27.11.2011 KeRJ kenttäratsastus, CCI/CIC**, tulos: 1/40 (kutsu)

Villeissä näyttelyissä sijoituksia kärjessä 0 kpl:tta, joista voittoja 0 kpl:tta.
NJ:n alaisissa näyttelyissä sijoituksia kärjessä 0 kpl:tta, joista voittoja 0 kpl:tta.
-

Jälkikasvu

10. toukokuuta vuonna 2009 t. Brielle (i. Cassini Nore)
14. heinäkuuta vuonna 2012 o. Variant (i. Vandal de Poém)

Palaa edelliselle sivulle  -   Sivun alkuun  -   Etusivulle

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM-GAME HORSE
Webdesign © RINSESSA 2012, kaiken muun materiaalin LR, ellei toisin mainita.
Kopiointi kielletty Suomen tekijänoikeuslain mukaisesti.